Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

16Μαρ2018 – Δ΄Στάση Χαιρετισμών | Άγιος Αθανάσιος Πολυδρόσου (ΦΩΤΟ)Την τέταρτη Παρασκευή της Μεγάλης Τεσαρακοστής, στις 16 Μαρτίου, κλιμάκιο της γυναικείας βυζαντινής χορωδίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών έψαλλε τους Χαιρετισμούς στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, Χαλανδρίου – Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Καραντζή, ιερουργούντος του Αιδεσιμολογιώτατου π. Λάμπρου Ανδρεάκη.


Ενώ το αριστερό αναλόγιο στελέχωσαν: 
Γυναικείος χορός του Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Χαλανδρίου και από τα μέλη του συμμετείχαν οι εξής: 
Γεωργία Πεγή
Ελένη Θωμαΐδου
Καλυψώ Παναγιώτου
Μαρία Χατζημανώλη
Μαρία Γαλάνη
Άννα Δήμου


Και οι δυο χοροί είχαν άψογη συνεργασία και απέδωσαν μεγαλοπρέπως τα ψαλτικά μέλη.

Στον Ιερό ναό τελούνται δυο ακολουθίες η πρώτη η κανονική και η δεύτερη ακολουθία λίγο ποιο αργά για όσους εργάζονται.


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ψαλτριών (ή Σύνδεσμος Ψαλτριών Ελλάδος) ιδρύθηκε το 2013 από την διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτερια και υμνωδό του ιερού και αρχέγονου μέλους ανά τον κόσμο, Δρ Νομικής Νεκταρία Καραντζή και τη μαθήτριά της,  ψάλτρια και Διπλωματούχο Βυζαντινής Μουσικής Γλυκερία Μπεκιάρη. Αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο επίσημο όργανο πολιτιστικής εκπροσώπησης των γυναικών που ασχολούνται μουσικά και εκπαιδευτικά με τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική. Ο σκοπός του Συνδέσμου είναι αμιγώς πολιτιστικός, με στόχο την διοργάνωση συναυλιών, ημερίδων, σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων, δίνοντας πρωτίστως την ευκαιρία σε γυναίκες που ασχολούνται με τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική -είτε πρόκειται για σπουδάστριες ή απόφοιτες Σχολών βυζαντινής μουσικής είτε για όσες αγαπούν απλώς την τέχνη του βυζαντινού μέλους- να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να δραστηριοποιηθούν πολιτιστικά και να μετέχουν ενεργά στα επιμορφωτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του Συνδέσμου, αλλά και στην γυναικεία χορωδία βυζαντινής μουσικής, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017. Από την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμος Ψαλτριών Ελλάδος έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης σημαντικών εκπροσώπων του ιεροψαλτικού χώρου όπως του Άρχοντα Μουσικοδιδασκάλου της ΜτΧ Εκκλησίας Θεόδωρου Βασιλικού, του Άρχοντα Πρωτοψάλτη της ΜτΧ Εκκλησίας Χαρίλαου Ταλιαδώρου και του Άρχοντα Μουσικοδιδασκάλου της ΜτΧ Εκκλησίας Χάρη Νταραβάνογλου. Σήμερα αποτελεί αρωγό μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος. 

Η Γυναικεία Βυζαντινή Χορωδία του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών πραγματοποιεί τις πρόβες στο πολιτιστικό κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου και δέχεται αιτήσεις για νέα μέλη στο e-mail του Συνδέσμου women.byzantinemusic@gmail.com

Μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών (με αλφαβητική σειρά):
Αγγελική Βασιλείου
Χριστίνα Γαϊτάνη
Γεωργία Γούλα
Μαίρη Δακτυλίδη
Ολυμπία Θεολόγου
Παρασκευή Καμπά
Πέννυ Κροκίδη
Ευγενία Λεολέη
Πόπη Λιάπη
Λούλα Νικολοπούλου
Μαριάννα Ξενάκη
Βαλεντίνη Πασχαλίδου
Χαραλαμπία Πνευματικού
Αναστασία Πουλακίδα
Ρενιέ Σημαντήρα
Αγγελική Ταμπάκη
Δήμητρα Τουλούμη
Στέλλα Τριανταφυλλοπούλου
Διομεία Φαντή

Φωτορεπορταζ  Αλέξιος Νικολουτσόπουλος
© PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση.Φωτορεπορταζ  Αλέξιος Νικολουτσόπουλος

© PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.